Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Όταν ένας «πολιτικός τυχοδιώκτης» κάνει σπέκουλα με τον Ολυμπιακό

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…..ως φάρσα



Πριν από 4 χρόνια, τέτοια εποχή, ο τότε Δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (τότε ήταν ο κ. Θεοδωρακάκης) και ανακοίνωσαν την πρόθεση του δήμου να παραχωρήσει το χώρο του Δηλαβέρη για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού.


Η προσπάθεια αυτή δεν τελεσφόρησε αφού υπήρχε έντονη αντίδραση των πολιτών του Ε΄Διαμερίσματος που επισήμαναν τα αυτονόητα. Σε μια επιβαρυμένη οικιστικά και υποβαθμισμένη περιοχή δεν «ρίχνεις» τσιμέντο στο μοναδικό ελεύθερο χώρο.



Το κολυμβητήριο δεν έγινε και μαζί με τον Ολυμπιακό την πλήρωσε και ο κ. Αγραπίδης που όχι μόνο δεν επανεξελέγη αλλά έχασε με μεγάλη διαφορά στο Ε΄ Διαμέρισμα. Χτες η ιστορία επαναλήφθηκε αλλά ως φάρσα όπως λέει και ο Μάρξ.



Ο, υπό προθεσμία Δήμαρχος Πειραιά κ. Φασούλας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Συγγελίδη και εξήγγειλε την παραχώρηση του Δελφιναρίου για να κατασκευαστεί εκεί το κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού.



Στην πραγματικότητα δεν θα γίνει τίποτα. Τα προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι συμβάσεις που υπάρχουν και η ακαταλληλότητα του χώρου το καθιστούν αδύνατο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προεκλογική σπέκουλα του κ. Φασούλα που μέσα στην απελπισία του, στην πίεση που νιώθει και την πολιτική του απομόνωση, χρησιμοποιεί και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον Ολυμπιακό.



Επαναλαμβάνει ξεπερασμένες, χρεοκοπημένες και καταδικασμένες τακτικές. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός αποκτά νέα διάσταση. Ο πρώην Αριστερός κ. Φασούλας, και νυν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να γνωρίζει ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται…….ως φάρσα.



Φαίνεται όμως ότι ακόμα και στην ΚΝΕ υπήρξε κακός και αμελής μαθητής. Για αυτό και τον απέβαλλαν.





Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που έγινε Ολυμπιακός με τη βοήθεια ενός πλούσιου συμβολαίου που προσέφερε ο κ. Κόκκαλης θα μπορούσε να γίνει Παναθηναϊκός ή και ΑΕΚ με την ίδια ευκολία. Κάποιος που έγινε Ολυμπιακός κατόπιν ανταλλαγμάτων δεν μπορεί να καταλάβει ότι Ολυμπιακός γεννιέσαι με την καρδιά και την ψυχή σου. Και επειδή αυτά δεν τα διαθέτει νομίζει ότι μπορεί να «πατάει» πάνω στην ιδέα του Ολυμπιακού για να πάρει πολιτικές ανάσες.



Ο κ. Φασούλας αποτελεί ξένο σώμα για τον Πειραιά. Στην πραγματικότητα ο ίδιος περιφρονεί τους Πειραιώτες. Το απέδειξε τα 4 αυτά χρόνια.



Ο Ολυμπιακός όπως και ο Εθνικός χρειάζονται ένα νέο και σύγχρονο κολυμβητήριο. Οι ιδανικότεροι χώροι βρίσκονται στην παραλία του Μοσχάτου που αποτελεί προέκταση της ακτογραμμής του Πειραιά και ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Εκεί πρέπει να στραφεί η διεκδίκηση και το ενδιαφέρον μας, να διευρύνουμε τα όρια του Πειραιά που είναι ανοικτή πόλη.



Από εκεί περνάει η αναβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής και η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ολυμπιακός και Εθνικός.



(Με τον Εθνικό δεν ασχολείται ο κ. Φασούλας. Εκτός του ότι δεν έχει πολλούς ψήφους, ενδέχεται να αγνοεί και την ύπαρξή του. Σε δεσμευμένους χώρους δεν εξαγγέλεις έργα και κολυμβητήρια που θα γίνουν…….αργότερα.)
Γιατί αργότερα έρχονται τα….κότερα


Και από κότερα ο σημερινός δήμαρχος ξέρει……

http://www.piraeuspress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου