Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Νικητές…Χαμένοι…Αντιδήμαρχοι και…Πουλημένοι(;) !!!

Με αρκετή καθυστέρηση και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας όρισε τους νέους αντιδημάρχους που θα τον πλαισιώσουν στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του 2010. Αν λάβουμε υπόψη μας, ότι οι νέοι αντιδήμαρχοι ανακοινώνονται "κατ' παράδοση" στις αρχές της χρονιάς (συνήθως τον Ιανουάριο), η κίνηση του «ψηλού» ν' ανακατέψει την «τράπουλα» των αντιδημαρχιών αρχές Απριλίου, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων, καθώς οι νέοι αντιδήμαρχοι προλαβαίνουν μετά βίας να εξοικοιωθούν με το νέο τους αντικείμενο.


Όσο για τα ονόματα "μια από τα ίδια" και χειρότερα σε κάποιες περιπτώσεις. Κάποιοι παρέμειναν στις θέσεις τους, άλλοι μετακινήθηκαν σε άλλα πόστα και ορισμένοι επανήλθαν σχεδόν από το πουθενά.

Πάντως, το παρασκήνιο είναι έντονο για τις νέες αντιδημαρχίες...

Μάλιστα, λέγεται ότι ο «ψηλός» δέχθηκε εισηγήσεις και από …εξωθεσμικούς παράγοντες για την επιλογή του βασικού «πυρήνα» που θα κόψει μαζί του το νήμα της δημαρχιακής του θητείας. Ο ανασχηματισμός μοιάζει να έχει σήμα κατατεθέν γνωστά καρτούν...

@Αν και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων δεν αντικαταστάθηκαν, θα λέγαμε στις κυρίες πως μπορούν να συνεχίσουν να κοιμούνται, αλλά να μην είναι και τόσο ήσυχες…
 
Οι "κερδισμένοι"
 
Ο Αντώνης Αρώνης, είναι από τους κερδισμένους αντιδημάρχους, αφού όχι μόνο αναβαθμίστηκε θεσμικά, αλλά απελλάγη και από την αντιδημαρχία-βραχνά (Καθαριότητας), επιστρέφοντας σε οικείο περιβάλλον, αφού ο Αρώνης ξεκίνησε ως αντιδήμαρχος Οικονομικών στην ομάδα Φασούλα. Επιπροσθέτως, γνωρίζει το αντικείμενο και είναι συνεργάσιμος, χωρίς να φέρνει ιδιαίτερες αντιρρήσεις (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).
 
 
 
 
Ο Στέλιος Γαιτανάρος, που είχε να δει αντιδημαρχία από τα τέλη του 2008, «αναστήθηκε» από το λήθαργο της δημοτικής απραξίας και αναλαμβάνει τον ευαίσθητο τομέα των Κοινωνικών δράσεων. Οι κακές γλώσσες λένε, ότι δόθηκε στον Στέλιο αντιδημαρχία επειδή τους τελευταίους μήνες, είχε σηκώσει «μπαϊράκι» μη ψηφίζοντας θέματα που έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εκφραστεί αρνητικά σε προτάσεις της διοικούσας παράταξης. Έτσι, ο Στέλιος «τσίμπησε» την αντιδημαρχία του. Καθόλου άσχημα για ένα άχρωμο και άοσμο πολιτικά, δημοτικό σύμβουλο. Μετά το ...Λάζαρο ήρθε η σειρά του Στέλιου!
 
 
 

Ο Γιώργος Αξαρλής συγκαταλέγεται στη λίστα των κερδισμένων, αφού από εντεταλμένος σύμβουλος Πολεοδομίας, κατάφερε ν' αναλάβει τον τομέα Πρασίνου & Περιβάλλοντος. Απορίας άξιο είναι πως έγινε η επιλογή αυτή, ίσως πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση. Ο νέος αντιδήμαρχος φημίζεται για την βραδύτητα του, ενώ αποφεύγει ν' αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες. Θυμίζουμε πως ο Αξαρλής έχει υπάρξει και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης για την αξιοποίηση του Πύργου, στην οποία έκανε το απόλυτο και τεράστιο τίποτα. Τώρα η αντιδημαρχία που αναλαμβάνει, θέλει ταχύτητα και γρήγορες πρακτικές αποφάσεις, τυπικά προσόντα που σαφώς δεν διαθέτει. Επιπλέον, έχει να καλύψει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κενό που αφήνει πίσω του στα ...φυτά, ο προκάτοχός του Φον Δημητράκης, ο οποίος, όπως είναι γνωστόν, μετέτρεψε σε ...Αμαζόνιο τον Πειραιά.

Είναι δυνατόν να μη θεωρείται κερδισμένος;
ΟΙ ''ΧΑΜΕΝΟΙ''
Ο μεγάλος χαμένος μοιάζει να είναι ο Τάκης Αβραμίδης. Όταν από "τσάρος" των Οικονομικών του δήμου Πειραιά αναλαμβάνεις την πιο δύσκολη αντιδημαρχία τότε μάλλον θεωρείσαι χαμένος. Λέγεται ότι ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας "τιμωρήθηκε", επειδή ορισμένες φορές αναλάμβανε πρωτοβουλίες που παρέκκλιναν από τις εντολές της διοίκησης του δήμου.Τώρα, καλείται να βελτιώσει την καθαριότητα στο δήμο, σε μια κρίσιμη στιγμή, αφού, όπου να ναι ξεκινά & η Διεύθυνση Οδοσάρωσης, ενώ θ' αντιμετωπίσει και το …εξαγριωμένο Σωματείο των Οδηγών-Μηχανικών κ.τ.λ.


Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον πως ο Τάκης θα μπορέσει να σταθεί όρθιος σ' αυτήν τη θέση, μιας και η συγκεκριμένη καρέκλα θυμίζει περισσότερο... παγίδα.

Καλή δύναμη, σύντροφε!
 
Η Δάφνη Μπόκοτα είναι η επόμενη στη…λίστα των χαμένων, αφού υποβαθμίστηκαν οι αρμοδιότητες της, οι οποίες δόθηκαν κατά το ήμισυ σ' άλλον "πουλέν" του 7ου ορόφου. Έτσι, η ίδια περιορίστηκε ν' αναλαμβάνει ως εντεταλμένη σύμβουλος και όχι ως αντιδήμαρχος, τον Πολιτισμό και τη Βιβλιοθήκη. Θα μπορούσε βέβαια η Δάφνη, σύμφωνα πάντα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, ν' αξιοποιηθεί περισσότερο για παράδειγμα στον τομέα της επικοινωνίας. Φαίνεται πως με δεδομένο το συγκρουσιακό χαρακτήρα της, αυτό μάλλον κρίθηκε ανέφικτο. Αχ βρε ατίθασο κορίτσι, είπαμε πως εδώ το μεγάλο προσόν είναι άλλο...
 
 
 
 
 
Η Νίτσα Βλασσοπούλου παρέμεινε αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Διοίκησης, προφανώς τιμής ένεκεν,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ο Γιάννης Μπενέτος αμετακίνητος στη Δημοτική Αστυνομία,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συνεχίζει στην αντιδημαρχία Ανάπτυξης, η οποία ενισχύθηκε με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Είτε απέδωσαν τα αναμενόμενα, είτε γιατί δεν βρέθηκε καλύτερη εναλλακτική πρόταση, οι παραπάνω αντιδήμαρχοι παραμένουν στις θέσεις τους. Καλό θα ήταν να δοκιμάζονταν και σ' άλλες θέσεις.


@Αν και για να πούμε του στραβού το δίκιο, πως μπορείς να πεις στη Νίτσα ότι ήρθε η ώρα να πάει στο σπίτι της, όταν σε κοιτάει μ' αυτό το βλέμμα που σκοτώνει κατσαρίδα τουλάχιστον στα δέκα μέτρα;

 
Αδικαιολόγητη και με πολλά ερωτηματικά θεωρείται η αντικατάσταση του Γιάννη Υδραίου, ο οποίος είχε αναλάβει -ανάμεσα στ' άλλα- και το άχαρο έργο να φέρει σε επαφή τους νέους της πόλης με τη δημοτική αρχή, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την αποστροφή της νεολαίας με την πολιτική. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Υδραίος δεν ήθελε να συμβιβαστεί πλήρως με τη γραμμή της δημοτικής αρχής και κάποιοι έκριναν πως ήταν καλύτερα ν' αντικατασταθεί Φαίνεται ότι το παραμύθι με τη νεολαία ολοκληρώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τους νέους στη Μαρίνα της Ζέας. Βέβαια, η συνάντηση με τους νέους εξελίχθηκε σε παρωδία, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη νεολαία. Τουλάχιστον να το ήξερε και ο ίδιος, ίσως να περνούσε καλύτερα με την παρέα του... .

http://reportaznet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου