Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΡΑΛΛΕΙΟΣ Ή «ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ




Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2/3/2010 υποβάλαμε ως Δημοτική Κίνηση προς το Δήμαρχο κ. ΦΑΣΟΥΛΑ το ερώτημα γιατί έχουν διακοπεί τα έργα ανοικοδόμησης του νέου σύγχρονου σχολείου που προορίζεται για την ιστορική Ράλλειο Σχολή στη συμβολή Πειραιώς και Γ.Λαμπράκη και αν αληθεύουν φήμες που θέλουν ή ότι ανευρέθη νερό στα θεμέλια και ο εργολάβος δεν καλύπτεται από την εργολαβία ή ότι ο Ο.Σ.Κ δεν έχει επαρκείς πιστώσεις.












Ο κ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ απάντησε ότι δεν γνώριζε το θέμα. Όπως πληροφορηθήκαμε για το ίδιο θέμα την 5/3/2010 ο βουλευτής της Α΄Πειραιά Θ. Δρίτσας υπέβαλε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου:





1)εάν επιβεβαιώνει την διακοπή των εργασιών,



2)ποιος είναι ο λόγος της διακοπής,



3)εάν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών, εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φήμες περί ευρέσεως νερού στα θεμέλια,



4)ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εργασιών.



ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ποια ήταν η απάντηση της κ. Υπουργού στην ερώτηση του Βουλευτή; Εάν όχι, ας την μάθετε. Επί λέξει: ΑΠρωτ.26881/ΙΗ/2010 «Απαντώντας στην ερώτηση σας με αριθμ. 7118/5-3-2010 σας κάνουμε γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας μελετά τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της σχολικής στέγης σε συνεργασία με το Υπ. Υποδομών και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Μαρούσι 22/3/2010



Η Υπουργός Α. Διαμαντοπούλου»



Καταλάβατε τίποτε από την απάντηση της κ. Υπουργού;



Εμείς καταλάβαμε το λόγο που η εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς και στο πολιτικό σύστημα κατακρημνίζεται.



Τουλάχιστον ο κ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ ως Δήμαρχος της πόλης ήταν πιο ειλικρινής όταν δήλωνε ότι δεν γνώριζε τίποτε για το θέμα, παρ’ ότι στα φυλλάδια του και στις ομιλίες του το διαφημίζει ως έργο του. Απλά ο Πειραιάς διαθέτει κι άλλο ένα «ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ».





ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ



ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ



"ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ"
http://www.piraeuspress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου