Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σχέδιο "Καλλικράτης". Διατηρείται η αυτοτέλεια της Αίγινας και του Αγκιστρίου.

Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Α' εκλογική περιφέρεια του Πειραιά παρουσίασε την Τρίτη που μας πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κύριος Γιάννης Ραγκούσης το βασικό σχεδιασμό της διοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου "Καλλικράτης".

Ο κύριος Ραγκούσης συναντήθηκε, όσο αφορά την περιφέρεια μας, με τους βουλευτές κυρίους Καρύδη και Μπετενιώτη και αφού τους παρουσίασε καίρια σημεία του σχεδίου "Καλλικράτης" τους ζήτησε να το στηρίξουν στη βουλή, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που εκλέγονται. Το πιο σημαντικό από αυτή τη συνάντηση και που αφορά νησιωτικούς δήμους όπως η Αίγινα, είναι ότι επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το σημείο που προσδιορίζει ότι κάθε νησί θα αποτελεί και έναν δήμο.




Την αυτοτέλεια της διατηρεί επίσης η κοινότητα του Αγκιστρίου. Όπως όλα δείχνουν την αμέσως επόμενη περίοδο το σχέδιο νόμου θα δημοσιοποιηθεί, η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά, ενώ είναι πιθανόν την ίδια ημέρα να δοθεί στη δημοσιότητα και ο σχετικός χάρτης των συνενώσεων. Θα ακολουθήσει η δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα προωθηθεί στη Βουλή το Μάιο.
 
http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου