Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ξεκινούν έργα αναπλάσεων σε 10 παιδικές χαρές και 2 αθλητικούς χώρους της Δραπετσώνας από την Νομαρχία Πειραιά

Στην ανάπλαση 10 παιδικών χαρών της Δραπετσώνας καθώς και στην αναβάθμιση των Κασσιμάτειου Γυμναστηρίου και Εθνικού Γυμναστηρίου του ίδιου Δήμου, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά, συνεπής στις δεσμεύσεις της για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς.





Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 €, χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από ίδια έσοδα της Νομαρχίας Πειραιά και έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης και ψυχαγωγίας στους μικρούς πολίτες και επισκέπτες της Δραπετσώνας που ασφυκτιούν από το αστικό τρόπο ζωής.



Ειδικότερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στις οδούς: Ηρακλέους – Παναγούλη – Αναλήψεως, Αργοστολίου & Κοντοπούλου – Τσινέκη – Μισαηλίδη, Αγ. Παντελεήμονος & Χατζοπούλου – Μακρυγιάννη – Θεοτοκοπούλου - Μ. Μπότσαρη & Τουλουμτζή - Εθν. Αντίστασης & Κανάρη - Κυπρίων Ηρώων.



Στους παραπάνω παιδότοπους αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, προβλέπεται βάσει σχετικής μελέτης, να γίνει αποξήλωση των παλαιών οργάνων που είναι πλέον ακατάλληλα έως και επικίνδυνα για τα παιδιά και αντικατάστασή τους από νέα σύγχρονα όργανα παιχνιδιού όπως κούνιες, τσουλήθρες, συγκροτήματα για αναρριχητικές δραστηριότητες κ.ά που τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας. Προβλέπεται επίσης, τοποθέτηση ειδικού ελαστικού δαπέδου για την αποφυγή τραυματισμών και καθιστικών καθώς και κατασκευή ραμπών στα παράπλευρα πεζοδρόμια για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα θα υλοποιηθούν εργασίες για την ενίσχυση του πρασίνου, όπου αυτό απαιτείται, με φυτεύσεις δέντρων, θάμνων και φυτών και «αισθητική αποκατάσταση» των τοίχων των όμορων κατοικιών.

Όσον αφορά στους αθλητικούς χώρους του Κασσιμάτειου Γυμναστηρίου και του Εθνικού Γυμναστηρίου Δραπετσώνας, οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν δαπεδοστρώσεις με ειδικές ελαστικές πλάκες ασφαλείας, όπως επίσης και τοποθετήσεις ραμπών για τα άτομα με αναπηρία.



Υπενθυμίζεται ότι των αναπλάσεων στον Δήμο Δραπετσώνας έχουν προηγηθεί σημαντικότατες παρεμβάσεις σε χώρους αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών του ευρύτερου Πειραιά, από τις οποίες κάποιες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως στη Νίκαια που πρόσφατα παραδόθηκαν από την Νομαρχία 4 ριζικά ανακαινισμένες παιδικές χαρές, ή βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αυτές στους Δήμους Κορυδαλλού, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά και Αμπελακίων Σαλαμίνας.



Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Νομαρχίας Πειραιά δεσμευτήκαμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων που θα σέβονται τον πολίτη, τις ανάγκες του και κυρίως τις ανάγκες των παιδιών μας. Με απόλυτη προσήλωση στις δεσμεύσεις μας, ακολουθούμε σε συνεργασία με τους Δήμους μας ένα δυναμικό πρόγραμμα αναπλάσεων παιδικών χαρών και αθλοπαιδιών. Αν και δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα η ανάπλαση παιδικών χαρών και αθλοπαιδιών, επιμένουμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της νέας γενιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου