Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κατασχέσεις 750 κιλών τροφίμων ζωικής προέλευσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τη Νομαρχία Πειραιά οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ενόψει της γιορτής του Πάσχα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησής τους.

Μια ανάσα πριν το πασχαλινό τραπέζι, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά, κατέσχεσαν στο κρεοπωλείο ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 202 στη Νίκαια, 35 νωπά σφάγια αμνών, συνολικού βάρους 400 κιλών, στα οποία είχε αφαιρεθεί τμήμα κοιλιακών τοιχωμάτων επί των οποίων επιτίθεται η παραλληλόγραμμη σφραγίδα που δηλώνει τη χώρα προέλευσης.

Σημειώνεται ότι τα σφάγια που πωλούνται στην αγορά πρέπει να φέρουν απαραιτήτως σφραγίδα της χώρας προελεύσεώς τους. Η έλλειψή της δίνει τη δυνατότητα στους επιτήδειους για παράνομες ελληνοποιήσεις και για το λόγο αυτό κατάσχονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ως ακατάλληλα για κατανάλωση.


Την ίδια στιγμή, οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά προχώρησαν από το εστιατόριο ZHANG XING στην οδό Ακτή Θεμιστοκλέους 10 στον Πειραιά, στην κατάσχεση 350 κιλών τροφίμων ζωικής προέλευσης, τα οποία βρέθηκαν χωρίς ενδείξεις και νωπά σε κατάψυξη. Για το συγκεκριμένο εστιατόριο, μάλιστα, ο Νομάρχης Πειραιά έχει προχωρήσει στην έκδοση απόφασης προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας του, καθώς μετά από έλεγχο κλιμακίου της Νομαρχίας, βρέθηκε να λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Προπαραμονές του Πάσχα και με την αγοραστική κίνηση ολοένα να κορυφώνεται, οι έλεγχοι των υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της αγοράς είναι καθημερινοί και εξονυχιστικοί. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τόσο την ελληνική όσο και την κοινοτική νομοθεσία με μοναδικό μας στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να δοθούν προς κατανάλωση προϊόντα με ελλιπείς ή δυσδιάκριτες σημάνσεις που ενέχουν τον κίνδυνο ελληνοποιήσεων. Θέλουμε οι συμπολίτες μας καταναλωτές να γνωρίζουν και τι τρώνε και τι πληρώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου