Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΛΕΥΚΑ"

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΛΕΥΚΑ” από τον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησε μια προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή του Δ΄ και του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους.




Επισκεφτήκαμε χώρους, (Πάρκο Δηλαβέρη, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλ. Κοκκινιάς, Εργοστάσιο Ρετσίνα, Εργοστάσιο – Μηχανοστάσιο ΟΣΕ), καταγράψαμε τα προβλήματα τους και τις προοπτικές τους και διαμορφώσαμε προτάσεις για την ανάπλαση και ανάπτυξη τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.



Στους δύο χώρους που ανήκουν στο Δήμο Πειραιά, (Πάρκο Δηλαβέρη, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), τα προβλήματα που εντοπίστηκαν είναι πάρα πολλά και πολύ σοβαρά.



Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “Η ΛΕΥΚΑ” άρχισε αμέσως συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, (Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Πολιτισμού), γνωστοποιώντας τους τα προβλήματα των συγκεκριμένων χώρων και καταθέτοντας εγγράφως τις προτάσεις της για την ανάπλαση και περεταίρω ανάπτυξη των χώρων αυτών προκειμένου να αναμορφωθούν και να δοθούν για χρήση στους κατοίκους της περιοχής αυτής που είναι τόσο πολύ υποβαθμισμένη.



Όμως παρά τις συναντήσεις, τα έγγραφα και τις υποσχέσεις που λάβαμε η ανταπόκριση του Δήμου Πειραιά ήταν μηδενική.



Έτσι στις 23 Οκτωβρίου 2009 η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “Η ΛΕΥΚΑ” διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας, με φωτογραφικό υλικό, στην πλατεία Κοραή, έξω από το Δημαρχείο και κατέθεσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και αναγνώστηκε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Ακολούθησαν ξανά υποσχέσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και αόριστες αναφορές σε δήθεν σχέδια του Δήμου Πειραιά για αυτούς τους δύο χώρους, υποσχέσεις όμως που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.



Στο Πάρκο Δηλαβέρη και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιάς Κοκκινιάς η κατάσταση ακόμα και σήμερα παραμένει τραγική.



Έτσι η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΛΕΥΚΑ” διοργανώνει ξανά Παράσταση Διαμαρτυρίας για την κατάσταση των δύο αυτών Δημοτικών χώρων, αλλά και για την έλλειψη ελεύθερων χώρων γενικότερα, με φωτογραφικό υλικό και συγκεκριμένες προτάσεις ανάπλασης και αξιοποίησης διάφορων χώρων του Δ΄ και του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά.



ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.



Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου