Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Μια πρώτη ματιά στο νομοσχέδιο του ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ''

που κατατέθηκε εχθές για <<διαβούλευση>> , από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"


εντύπωση κάνει ότι στο δημοσίευμα δεν γίνετε καμμιά αναφορά για τις περίπου ३०οοο απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις που πρόκειται να γίνουν με την εφαρμογή του "Καλλικράτη"Οσοι τοπικοί άρχοντες περίμεναν «προίκα» από τον «Καλλικράτη» για να βάλουν τάξη στα οικονομικά των δήμων τους ...

θα απογοητευτούν. Οχι μόνον δεν έχει «προίκα», αλλά, όπως προκύπτει από το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, με τη θεσμοθέτησή του φέρνει δραστικές περικοπές.*Επιπλέον, ο «Καλλικράτης» φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 250 εκατ। ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του, με τη βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών των νέων ΟΤΑ.

(έχει να πέσει φορολογία και αύξηση δημοτικών τελών !)Τα νέα όρια των Δήμων με τις συνενώσεις που πρόκειται να γίνουν , τα μαγειρεύουν ακόμα , κατά πως τους βολεύει Κομματικά.

Θα δείξει τις επόμενες μέρες

Πώς θα κυβερνήσει ο «Καλλικράτης»

Νέο μοντέλο διοίκησης των δήμων και των αιρετών περιφερειών προβλέπει το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη»। Μεταξύ άλλων, πρώτη φορά ιδρύεται Εκτελεστική Επιτροπή που θα ασκεί τη διοίκηση. Ορίζονται επίσης αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες με τοπική αρμοδιότητα, θεμελιώνονται θεσμοί διαβούλευσης και διαμεσολάβησης των πολιτών και, τέλος, ανά δήμο συστήνονται συμβούλια ένταξης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες.


http://kontrastoreymanikaia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου