Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ένα από τα ωραιότερα μνημεία των Κυθήρων Κινδυνεύει

Ένα από τα ωραιότερα μνημεία των Κυθήρων είναι αναμφισβήτητα η Αγία Άννα, κτισμένη στην γραφικώτερη γωνιά της Χώρας το 17ο αιώνα, με το επιβλητικό πώρινο καμπαναριό του 1854, το οποίο είναι ορατό από το πέλαγος.






Ο Ναός με πολλά κειμήλια, ανάμεσα στα οποία και η εικόνα των προπατόρων. Ιωακείμ και Άννης, έργο του καλλιτέχνη της Μυρτιδιώτισσας, Νικολάου Σπιθάκη, , με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μετά τον τελευταίο σεισμό, έχει πάθει ζημιές που είναι ανάγκη να αποκατασταθούν άμεσα.





Απευθυνόμαστε στους Κυθήριους και σε όλους εκείνους που δείχνουν την ευαισθησία τους σε ότι αφορά τη θρησκευτική μας παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, έτσι ώστε να ενισχύσουν το έργο της αποκατάστασης του Ναού.





Ήδη ανοίχθηκε λογαριασμός στην Ε.Τ.Ε. Κυθήρωνμε τον αριθμό 380/605521-48 και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν το έργο, μπορούν αφού καταθέσουν στον ανωτέρω λογαριασμό, να απευθύνονται στα τηλέφωνα των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, 27360-31066 κ. Ελένη Χάρου-Κορωναίου και 27360-31555 κ. Μανώλη Κασιμάτη, για την έκδοση της σχετικής απόδειξης για την εφορία.




Η μελέτη του έργου έχει ανατεθεί και με την ολοκλήρωση της, οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα με την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.



Δια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχιμανδρίτης Φρουμέντιος Δημητρίου
 
http://kithiraikanea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου