Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας καταστήματος στο Κερατσίνι που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες

Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας καφενείου με ηλεκτρονικά παιχνίδια στο Κερατσίνι, που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε σημείο που όπως επισημαίνουν οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας, να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το...

 «καφενείο μετά ηλεκτρονικών παιγνίων» του κ. Μπαρκόλια Παναγιώτη που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 4-6 στο Κερατσίνι, στο οποίο οι επόπτες δημόσιας υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας κατέγραψαν πλήθος υγειονομικών παραβάσεων, ενώ εντόπισαν και πέραν της επιτρεπόμενης βάσει της άδειας λειτουργίας επέκταση του καταστήματος γεγονός που συνιστά ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του.





Ειδικότερα στην έκθεση αυτοψίας τους οι ελεγκτές της Νομαρχίας αναφέρουν ότι :

- Το δάπεδο παρασκευαστηρίου και χώρου πλύσεως σκευών βρέθηκε ακάθαρτο ιδιαίτερα στα σημεία κάτω από ψυγεία, πάγκους, ντουλάπια. Επίσης το πλαστικό με το οποίο ήταν επικαλυμμένο σε ορισμένα σημεία, βρέθηκε φθαρμένο και ακάθαρτο.

- Οι επιφάνειες των τοίχων και η οροφή στον χώρο του παρασκευαστηρίου – πλύσεως σκευών βρέθηκαν ρυπαρές και ειδικά ο ανεμιστήρας που υπάρχει για τεχνητό αερισμό με συσσωματώματα λιπών και σκόνης

- Τα ψυγεία συντήρησης τροφίμων και ποτών βρέθηκαν ακάθαρτα χωρίς θερμόμετρα, με οξειδωμένες σχάρες, τα δε τρόφιμα εντός αυτών δεν ήταν τοποθετημένα με τάξη και ανά κατηγορία με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης

- Υπάρχει επίσης εντός του παρασκευαστηρίου ψυγείο συντήρησης εκτός λειτουργίας ακάθαρτο που χρησιμοποιείται ως ντουλάπι εναπόθεσης αντικειμένων και τροφίμων. Στον συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν ζώντα αρθρόποδα (κατσαρίδες)

- Τα σκεύη σερβιρίσματος βρέθηκαν εκτός κλειστών προθηκών, τοποθετημένα σε ρυπαρά ράφια

- Η σκάλα που οδηγεί στον εσωτερικό εξώστη που υπάρχουν τα αποχωρητήρια βρέθηκε με φθορές, ακάθαρτη με πολλή σκόνη και αράχνες

- Τα αποχωρητήρια βρέθηκαν ρυπαρά με ακάθαρτα είδη υγιεινής, δάπεδα και στο ένα εκ των δύο αποχωρητηρίων η σήτα του παραθύρου βρέθηκε κατεστραμμένη.

- Το κατάστημα έχει επεκταθεί και σε εξωτερικό χώρο μπροστά από αυτό γεγονός που συνιστά ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος



Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 4ο κατάστημα που από τις αρχές του έτους κλείνει η Νομαρχία Πειραιά με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ συνολικά από τις αρχές του έτους οι επόπτες δημόσιας υγείας έχουν διενεργήσει περισσότερους από 1.300 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για την υπόθεση υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ενημερώθηκαν ο Δήμος και το ΑΤ Κερατσινίου για την υλοποίηση της απόφασης.



Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επισήμανε ότι «Το’ χουμε πει στο παρελθόν το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Η διακοπή λειτουργίας μιας επιχείρησης δεν είναι μια ευχάριστη υπόθεση, είναι η έσχατη, αλλά τελικά η μόνη επιλογή προκειμένου να συμμορφωθούν όσοι καταστρατηγούν τις διατάξεις της υγειονομικής νομοθεσίας και αδιαφορούν για την τήρηση βασικών μέτρων υγιεινής θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου