Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Για μια κοινή ανάπτυξη του Αργοσαρωνικού

Σε ημερίδα με θέμα την εξέταση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος της περιοχής του Αργοσαρωνικού παραβρέθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς. Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη «Αίγινα – πρώτο νησί» με επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο Σάκη Σακκιώτη, παραβρέθηκαν επίσης η Υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Κ. Μπέη, οι Δήμαρχοι Αίγινας Π. Κουκούλης, Ύδρας Κ. Αναστόπουλος και Μεθάνων Χρ. Πάλλης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Βρόντος, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης, Μ. Μπετενιώτης και Λ. Μίχος, ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γ. Κουσαίος, ο Ειδικός Σύμβουλος της Υπουργού Ανάπτυξης Λ. Κατσέλη, Γ. Ροίδης, κ.ά.



Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού όπως η αποχέτευση, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο τουρισμός, η απασχόληση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο χωροταξικός σχεδιασμός.
Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές που είναι απαραίτητες, προκειμένου για την ανάπτυξη ενός μοντέλου ήπιου τουρισμού με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως μονόδρομου για την περίπτωση του Αργοσαρωνικού.


Κοινό συμπέρασμα όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη για μια συντονισμένη κοινή δράση των νησιών του Αργοσαρωνικού, που θα πρέπει να ενταχθούν σ΄ ένα ενιαίο πλαίσιο ανάπτυξης τουλάχιστον στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.



από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

http://salamina-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου