Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σύνεντευξη ''έξω από τα δόντια'' Ε.Ψάρρου,Ι.Διάκου για τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Δήμαρχο κ. Κασιμάτη

Στις 13 Φεβ. προβάλαμε μέσα από halkidona.gr την συνέντευξη που είχαμε πάρει από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας. Στη συνέντευξη αυτή, ο πρόεδρος Ν. Τράκας, μας απο- κάλυψε πως 30 από τους εργαζόμενους που δουλεύουν στον Δήμο Νίκαιας είναι ενοικιαζόμενοι από την ΔΕΕΠΑΠΕΚ του Κορυδαλλού. Ακολούθησαν αρκετές αναπαραγωγές των όσων ειπώθη- καν σε πολλά από τα τοπικά μέσα και σαν συνέπεια όλων αυτών έγινε και μια σχετική ερώτηση από τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κορυδαλλού κκ. Ι. Διάκο και Ε. Ψαρρό προς τον κ. Σ. Κασιμάτη, δήμαρχο του γειτονικού μας Δήμου.









Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο, αφού έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω, να συναντηθούμε τόσο με τον κ. Ψαρρό και τον κ. Διάκο όσο και με τον κ. Κασιμάτη, για να μάθουμε από πρώτο χέρι την άποψή τους.





.



halkidona.gr: Γνωρίζω κ. Διάκο ότι η απομάκρυνσή σας από τον συνδυασμό του κ. Κασιμάτη ήταν πολύ επεισοδιακή. Θα ήθελα να μας πείτε δυο λόγια για το τι ακριβώς συνέβη καθώς και τα πραγματικά αίτια αυτής της απόφασης.



Διάκος: Η απομάκρυνση μου έγινε το 2008. Αφορμή ήταν μια τηλεοπτική ενημέρωση που έκανα γύρω από το θέμα των πολιτικών γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων και πιο συγκεκριμένα για την ερμηνευτική που είχα από το Υπουργείο Εσωτερικών πως δεν μπορούν να γίνουν αυτοί οι γάμοι. Επειδή ο δήμος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, είπα πως είναι υποχρεωμένος να υπάγεται στους νόμους. Αν οι γάμοι αυτοί ήταν κατοχυρωμένοι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα ήμασταν υποχρεωμένοι να τους κάνουμε και εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δώσω αυτό το χαρτί, που κατοχυρώνει την συμβίωση και σε άτομα του ιδίου φύλου. Όταν λοιπόν έκανα αυτή την δήλωση δημόσια, ο δήμαρχος, χωρίς να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου και χωρίς να με ενημερώσει με κάποιον άλλο τρόπο, με έπαψε και μάλιστα μου το ανακοίνωσε -αφού είχε γίνει πρώτα- τηλεφωνικά.



halkidona.gr: Αυτό ήταν η αφορμή ή η αιτία;



Διάκος: Θεωρώ πως ήταν η αφορμή. Αιτία ήταν προηγούμενα ζητήματα όπως η διαμαρτυρία μου στον δήμαρχο επειδή δεν ήμουν ενημερωμένος για την εξέλιξη ενός μεγάλου δανείου που χάθηκε από το ελεγκτικό, για το οποίο -σας το λέω και σε εσάς εδώ ευθαρσώς- ενημερώθηκα από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον δήμαρχο. Αυτό το δάνειο των 15 εκ. που είχαμε να πάρου- με με εμένα αντιδήμαρχο, χάθηκε στο ελεγκτικό με προσφυγή που είχε κάνει ο πρώην δήμαρχος κ. Στέφανος Χρήστου, γιατί το διαχειριζόταν ο κ. Ρεφενές, ο οποίος είχε συμβληθεί με τον δήμο για να το δουλέψει εκείνος με το επιτελείο του και αφού γνώριζαν την αποτυχία του δανείου ο δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας, εμένα με άφησαν ανενημέρωτο. Με ενημέρωσε ο αντιδή- μαρχος παιδείας. Το επεισόδιο αυτό είχε γίνει ένα μήνα και κάτι ημέρες πριν το θέμα με τους γάμους των ομοφυλοφίλων, που εγώ όπως σας είπα δεν είπα τίποτα περισσότερο από τον νόμο. Τελειώνοντας, έχω κάνει αγωγή ποινικού και αστικού στον δήμαρχο η οποία εκδικαζόταν στις 20 Ιαν. αλλά με την πρόφαση ότι ήταν ασθενής ο δικηγόρος του δημάρχου η δίκη αναβλήθηκε. Μετά από αυτό, καταφέραμε να ορίσουμε νέα δικάσιμο στις 9 Ιουνίου παρότι από πλευράς δημάρχου θέλανε να μεταφερθεί μετά τις δημοτικές εκλογές. Έχω το νόμο με το μέρος μου και θα τα πούμε εκεί λοιπόν.



halkidona.gr: κ. Ψαρρέ, η δική σας απομάκρυνση ήταν πιο πρόσφατη. Πείτε μας δυο λόγια.



Ψαρρός: Η αιτιολογία που έδωσε ο κ. Κασιμάτης ήταν πως η συμπεριφορά μου απέναντι στους συναδέλφους δεν ήταν πρέπουσα, εγώ όμως νομίζω πως δεν ήταν αυτή η πραγματική αιτία. Ο δήμαρχος, από τη στιγμή που ξεκινήσαμε, με είχε βάλει απέναντι. Τους λόγους βέβαια τους ξέρει μόνο εκείνος. Οι σχέσεις μας δεν ήταν τόσο καλές από την αρχή οπότε κάποια στιγμή κάλεσε τη δημοτική ομάδα και ζήτησε την διαγραφή μου για απρεπή συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους. Μετά από αυτό ζήτησα -και εγώ και δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το γεγονός- να τους ενημερώσει τι σημαίνει απρεπή συμπεριφορά, γιατί ποτέ μου δεν έχω γράψει σε εφημερίδες, ποτέ δεν τον κακολόγησα, ποτέ δεν είπα τίποτα εναντίον του… Τελικά αυτή ήταν η αιτία που έγινε η διαγραφή μου και τώρα πλέον δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τους συγκεκρι- μένους κυρίους.



halkidona.gr: Συμμετέχετε όμως στα δημοτικά συμβούλια έτσι δεν είναι;



Ψαρρός: Ναι συμμετέχουμε.



Διάκος: Θα μπορούσα να πω κάτι στο σημείο αυτό για την ιστορία και ζητώ συγνώμη από τον συνάδελφο αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να το πω. Η διαγραφή του Βαγγέλη του Ψαρρού είναι κάτι διαφορετικό από την δική μου αλλά σίγουρα, ήταν η πρώτη φορά που έγινε διαγραφή με κουτσομπολιό, δηλαδή το ότι “άκουσα ότι μ’ έβριζες”. Ο Βαγγέλης ο Ψαρρός δεν έχει κατα- φερθεί εναντίον του δημάρχου επισήμως ούτε σε έγγραφο ούτε σε τοποθέτησή του σε δημοτικό συμβούλιο. Όταν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση είναι λογικό να έχει πρόβλημα μαζί του ο Δήμαρχος, όταν όμως από φήμες και χωρίς να τα έχει ακούσει ο ίδιος του τα μεταφέρουνε, οφείλει πρώτα να ρωτήσει τον ίδιο και όχι να τον διαγράψει χωρίς να τον ρωτήσει.



halkidona.gr: κ. Διάκο, στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα ζητήσετε και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου κατά πάσα πιθανότητα. Την ψήφο αυτή θα την ζητήσετε ως δημοτικός σύμβουλος σε κάποια από τις υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις ή σκέφτεστε να κατέβετε επικεφαλής σε κάποια νέα;



Διάκος: Εκλέγομαι κατ’ επανάληψη από τα 22 μου έτη, από το 1990 και δεν βλέπω τον λόγο να αποχωρίσω από τον Κορυδαλλό. Αυτή την χρονική στιγμή που με ρωτάτε όμως είναι στις σκέψεις μου ή να κατέβω επικεφαλής ή να συμμετέχω σε κάποιον καινούριο δημοτικό συνδυ- ασμό με κάποιον άλλο υποψήφιο δήμαρχο ως επικεφαλή με αυτοδιοικητική πείρα, τον Βασίλη τον Βουγιουκλάκη, ο οποίος είναι και γνώστης του Κορυδαλλού και γνωρίζει άριστα την τοπική αυτοδιοίκηση σαν δημοτική αρχή που ήταν με τον κ. Αγραπίδη στον Πειραιά.



halkidona.gr: κ. Ψαρρέ εσείς;



Ψαρρός: Εγώ περιμένω να δω τα νέα σχήματα και από εκεί και πέρα θα αποφασίσω τι θα κάνω.



halkidona.gr: Στις σκέψεις σας υπάρχει το να κατέβετε επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης;



Ψαρρός: Όχι



halkidona.gr: Τι πληθυσμό έχει ο Δήμος Κορυδαλλού;



Διάκος: Από την απογραφή του 2000 έχει 67.000, αυτό είναι το επίσημο νούμερο.



halkidona.gr: Από αυτούς οι ψηφοφόροι είναι;



Διάκος: Στις τελευταίες εκλογές του 2006 ήταν γύρω στους 49.000 και συμμετείχαν γύρω στις 37.000 κάτοικοι.



halkidona.gr: Συμμετείχαν 37 από τους 49; Μεγάλη συμμετοχή έτσι δεν είναι;



Ψαρρός: Ναι είναι μεγάλη. Ο κόσμος ενδιαφέρεται.



Διάκος: Ακριβώς.



halkidona.gr: Πόσους εργαζόμενους έχει ο Δήμος Κορυδαλλού; Γνωρίζετε;



Διάκος: Ο Δήμος αυτή τη στιγμή -και θα είναι ένα από τα επόμενα ερωτήματά μου για να έχουμε και πλήρη άποψη- δεν γνωρίζουμε. Εκτός από τους μόνιμους και αορίστου, υπάρχουν και άλλες σχέσεις εργασίας οι οποίες είναι οι ορισμένου χρόνου, οι συμβάσεις έργου και τα stage. Από μια πρόχειρη ενημέρωση όμως μπορώ να σας πω ότι φτάνουν γύρω στους 1000. Όπως σε όλους τους δήμους έτσι και εδώ, η μεγαλύτερη επιχείρηση είναι ο δήμος.



Δεν φτάνουν όμως τα έσοδα από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους, ούτε τα ανταποδοτικά από τη ΔΕΗ, ούτε τα έκτακτα έσοδα για να πληρώσουν όλο αυτό το προσωπικό.

halkidona.gr: Ο Δήμος έχει μόνο αυτά τα 3 έσοδα;



Διάκος: Επειδή έχω κάνει Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Δήμος έχει όπως σας είπα τα ΚΑΠ, τα ανταποδοτικά και τα έκτακτα. Αυτά είναι.



halkidona.gr: Ενοικιάσεις χώρων, δημοτική αστυνομία και κτλ;



Διάκος: Αυτά είναι τα τακτικά και τα έκτακτα. Τα πρόστιμα κτλ. είναι έκτακτα και οι ενοικιάσεις, τα τραπεζοκαθίσματα κτλ. είναι τα τακτικά. Βέβαια αυτά όλα είναι πολύ πενιχρά απέναντι στις δαπάνες που δημιουργούνε το υπέρογκο εργατικό δυναμικό.



halkidona.gr: Οι εργαζόμενοι αυτοί χρειάζονται στον Δήμο Κορυδαλλού;



Διάκος: Κοιτάξτε να δείτε, άμα δεν δουλεύει ο ένας και δουλεύει ο άλλος είναι όλοι χρήσιμοι [γέ- λια].



halkidona.gr: Κατά τη γνώμη σας κ. Ψαρρέ, έχετε κάποιο πλάνο με το τι μπορεί να γίνει με τους εργαζόμενους στον Κορυδαλλό; Υπάρχει κάποια λύση;



Ψαρρός: Μόνο μια λύση βλέπω. Δεν θα πρέπει να έχει τόσο πολύ προσωπικό ένας Δήμος εφόσον δεν έχει έσοδα ικανά να καλύψουν τους μισθούς.



halkidona.gr: Η ιστορία ότι οι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι σε έναν Δήμο και τα οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά είναι γνωστή. Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν την ξανακούσει. κ. Διάκο εσείς που ήσασταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών και γνωρίζετε από μέσα τις καταστάσεις πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει φως στο τούνελ; Υπάρχει λύση;



Διάκος: Την λύση στο πρόβλημα αυτό πιστεύω πως θα την φέρει ο Καλλικράτης. Πολύ καλά κι- νείται και συγχαρητήρια, παρότι πολιτικά δεν ανήκω σε αυτή την κυβέρνηση, ούτε την στήριξα, ούτε ήμουν ποτέ μέλος του κόμματος της. Πλέον ο Καλλικράτης είναι μονόδρομος, διότι πρέπει να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα με τις υπέρογκες δαπάνες που κάνουνε οι δήμοι, δια μέσου των δημοτικών επιχειρήσεων. Είναι μια διαρκής αιμορραγία και δεν μπορεί να βελτιώσει οικο- νομικά κανέναν δήμο από την στιγμή που υπάρχουνε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα ο γειτονικός Ρέντης. Οι δήμοι, για να αντισταθούνε, είχαν την δυνατότητα μέχρι σήμερα να δημιουργήσουν έσοδα με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα [ΣΔΙΤ] που είχε δημιουργήσει ο κ. Παυλόπουλος. Μόνο έτσι μπορούσαν να “ρεφάρουν” το εργασιακό κό- στος από την υπέρβαση των εργαζομένων που έχουν λόγο της όπως χαριτολογώντας λένε “κοινωνικής πολιτικής” τους. Εγώ όμως θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ένας Δήμος που θέλει 10 εργαζόμενους και μπορεί να το τραβήξει λίγο παραπάνω, αντί να τους κάνει 12-13 το πολύ, αυτός να τους κάνει 20. Έτσι οπωσδήποτε τα χρήματα θα φεύγουν από έργα και μικροέργα που θα έπρεπε να γίνονται στην πόλη και θα πηγαίνουν πολύ πιθανόν στην μισθοδοσία. Αυτό θα είναι και ένα από τα επόμενα ερωτήματά μας. Καλό είναι να κάνουμε κοινωνική πολιτική αλλά όχι να δίνουμε χρήματα έργων για να πληρώνουμε εργαζομένους. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα κουβάρι που ψάχνουμε να βρούμε την άκρη του νήματος.



halkidona.gr: κ. Ψαρρέ, πιστεύετε και εσείς στις συμπράξεις; Υπάρχει μέλλον αν ξεκινήσουν τα ΣΔΙΤ;



Ψαρρός: Ναι ασφαλώς.





halkidona.gr: Σύμφωνα με τα όσα μας είχε πει ο κ. Ν. Τράκας, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο halkidona.gr, στον Δήμο υπάρχουν και 30 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από την ΔΕΕΠΑΠΕΚ του Κορυδαλλού. Γνωρίζω πως ήσαστε γνώστες αυτής της δήλωσης καθώς και για την σχετική ερώτηση που καταθέσατε στον κ. Κασι- μάτη. Έχετε λάβει κάποια απάντηση;



Διάκος: Κοιτάξτε, αυτό είναι το δεύτερο ερώτημα που κάναμε. Μαζί με αυτό, εγώ και ο συνά- δελφος ο Βαγγέλης ο Ψαρρός, είχαμε κάνει και ερώτημα σχετικά με τους συμβασιούχους, μετά από καταγγελίες που μας είχανε κάνει οι οποίες και επαληθευτήκανε. Η πληροφόρηση γι’ αυτό ήταν ότι υπήρχαν 9 υπερβάσεις που τις ακύρωσε ο ΑΣΕΠ. Το θέμα δεν είναι να βάζουμε τους ημέτερους, το θέμα είναι να βάζουμε τους ανθρώπους που πρέπει να μπούνε και αυτό δεν μπορεί να το κρίνουν ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε ο εκάστοτε Δήμαρχος, παρά μόνο μια αδιάβλητη κεντρική αρχή όπως είναι ο ΑΣΕΠ.



Το δεύτερο ερώτημά μας, μετά από αυτά που είδαμε στο internet μέσα από την σελίδα σας -γιατί έχετε συμβάλει και εσείς σε αυτό- αφορούσε κάποιους ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Δεν είχαμε τίποτε περισσότερο να κάνουμε λοιπόν από το να συντάξουμε ένα σχετικό ερώτημα στο οποίο ερώτημα όμως δεν είδαμε καμία διάθεση από την δημοτική αρχή στο να απαντηθεί. Για καλή μας τύχη βέβαια λειτούργησε το Υπουργείο Εσωτερικών και έστειλε έγγραφο στην Περι- φέρεια, που είναι η ανώτερη αρχή πάνω από τις δημοτικές και έτσι πιέστηκε ο Δήμος να μας δώσει μια απάντηση, η οποία όμως είναι ελλειπής και θα σας το επιβεβαιώσει και ο συνάδελφος ο Βαγγέλης ο Ψαρρός αυτό.



Ψαρρός: Ελλιπέστατη.



Διάκος: Εμείς σας την παραδίδουμε και ιδιοχείρως, αν και ξέρουμε ότι έχετε φροντίσει ήδη να την προμηθευτείτε. Συγκεκριμένα αναφέρει για 31 άτομα δίχως να μας ενημερώνει από πού πληρώνονται και αυτό είναι το μεμπτό σημείο. Οι υπάλληλοι αυτοί που νοικιάζονται στη Νίκαια, πληρώνονται από τον Δήμο Κορυδαλλού διότι η Νίκαια, από τη στιγμή που δεν έχει δημοτική επιχείρηση για να πάρει τους εργαζομένους και τους δανείζεται από τον Κορυδαλλό, δεν έχει δικαίωμα να τους πληρώσει, δεν προβλέπεται άλλωστε, δεν τους το επιτρέπει ο επίτροπος.



halkidona.gr: Σας περισσεύουν λοιπόν;



Διάκος: [γέλια] Δηλαδή εμείς δεν φτάνει που πληρώνουμε τους δικούς μας, πληρώνουμε και της Νίκαιας. Σε απάντηση μάλιστα του Δημάρχου, στο δημοτικό συμβούλιο της 3ης του Απριλίου, μας είπε -και με λίγο απαξιωτικό και αλαζονικό τρόπο, για να μην πω ειρωνικό- πως εμείς κά- νουμε κοινωνική πολιτική. Αυτή δεν είναι απάντηση που αρμόζει σε έναν Δήμαρχο μιας μεγάλης πόλης όπως είναι ο Κορυδαλλός. Δηλαδή είμαστε τόσο χουβαρντάδες στον Κορυδαλλό που έχουμε για εμάς και δίνουμε και για τους άλλους [γέλια]. Για αυτό, άλλη μια φορά θα σας πω, ότι αυτά ο κ. Ραγκούσης με τον Καλλικράτη θα τα κόψει. Έπρεπε να βρεθεί ένας Υπουργός και μια Κυβέρνηση για να το κόψει. Εμείς χρεωνόμαστε για τον Κορυδαλλό Γιώργο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίνουμε, ούτε για το Πέραμα, ούτε για τη Νίκαια, ούτε για το Κερατσίνι. Ο κάθε τόπος έχει την δημοτική του αρχή και είναι υπεύθυνη για αυτόν και όχι για άλλον.



halkidona.gr: Ακούστηκε πως αυτοί οι εργαζόμενοι που προέρχονται από τις γυμναστικές υπηρεσίες της ΔΕΕΠΑΠΕΚ του Κορυδαλλού και εργάζονται στις γυμναστικές υπηρεσίες της Νίκαιας, προορίζονταν για το δημοτικό πρόγραμμα “Ο Γυμναστής της Γειτονίας” που αφορούσε την εκγύμναση – άθληση σε σχολικούς χώρους, των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών των Σχολεί- ων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης του δήμου Κορυδαλλού, καθώς και των κατοίκων της περιοχής των σχολείων αυτών, συνολικής δαπάνης 42.000 ευρώ. Είναι αλήθεια; Αυτό το πρόγραμμα έχει τρέξει στον Κορυδαλλό;



Διάκος: Είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να σας δώσουμε σαφή απάντηση.







halkidona.gr: Σε περίπτωση που γίνει συνένωση των δήμων, αν ήταν στο χέρι σας, θα επιλέγατε κάποιον συγκεκριμένο δήμο, και ποιος θα ήταν αυτός;



Ψαρρός: Την Νίκαια. Πιστεύω πως η Νίκαια θα πρέπει να συνενωθεί με τον Κορυδαλλό για να μπορέσει να γίνει κάτι, να γίνουν και ορισμένα έργα και στη Νίκαια. Και με τον Ρέντη ο οποίος μάλιστα έχει και μια οικονομική άνεση.



Διάκος: Θα κάνει οικονομική “αβάντα” ο Ρέντης.



Ψαρρός: [γέλια] Έτσι ακριβώς. Για να μπορέσει και η Νίκαια να ορθοποδήσει. Ο Καλλικράτης θα βοηθήσει στο να πάψει αυτό το μπάχαλο που γίνεται στους δήμους. Γιατί μέχρι σήμερα ότι ήθε- λε ο κάθε ένας σε κάθε δήμο αποφάσιζε, διέταζε και το έκανε.



halkidona.gr: κ. Διάκο;



Διάκος: Και εγώ θα συμφωνήσω. Ο Κορυδαλλός θα μπορούσε να συνενωθεί γεωγραφικά και με τη Νίκαια και με τον Ρέντη. Η Αγ. Βαρβάρα έτσι και αλλιώς ανήκει στην Β’ Αθηνών ενώ ο Κορυ- δαλλός στη Β’ Πειραιά και έτσι δεν μπορεί και εκ των πραγμάτων να γίνει κάτι τέτοιο. Η Νίκαια και ο Κορυδαλλός, εκτός από γεωγραφικά μπορούν και διοικητικά να συνυπάρξουν, γιατί όπως καταλαβαίνετε τώρα ψηφίζουμε βάση δημοτολογίου. Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα να γινόταν ένας δήμος Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας και στις εθνικές εκλογές οι μισοί να ψηφίζανε Αθήνα και οι άλλοι μισοί στον Πειραιά. Θα έπρεπε να αλλάξει ένας από τους δυο εκλογική περιφέρεια, πράγμα που είναι τρομερά δύσκολο. Εδώ λένε για τις δυσκολίες του Καλλικράτη που πηγαίνει βάση λογικής, φανταστείτε τι θα γινόταν σε κάτι σαν αυτό που σας είπα.



Παράλληλα θα ήθελα να σας πω ότι τόσο εγώ, όσο και ο Βαγγέλης ο Ψαρρός δεν φοβόμαστε από τις συνενώσεις, γιατί είμαστε άνθρωποι που λειτουργούμε στους δρόμους, στην πιάτσα, στην κοινωνία και της Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Ο Βαγγέλης ο Ψαρρός είναι υπάλληλος του ΙΚΑ στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό, άρα έχει και τη δυνατότητα επιλογής. Εγώ είμαι γεννημένος στη Νίκαια και κατοικώ από 12 χρονών στον Κορυδαλλό, για το οποίο είμαι περήφανος. Ο Κορυδαλ- λός κατά 50% είναι Νικαιώτες που ήρθαν στον Κορυδαλλό να κατοικίσουν και να τον ανα- πτύξουν, οπότε λοιπόν είναι πολύ λογικό να γίνουμε ένα. Στον ενωμένο δήμο θα βγουν οι καλύτε- ροι, οι πιο ικανοί και οι πιο δυνατοί.



Ψαρρός: Εγώ απλώς ήθελα να συμπληρώσω πως ασχολούμαι και με τα προβλήματα των δημο- τών. Δίνω τρόφιμα και διάφορα πράγματα, είμαι γενικότερα δίπλα στον πολίτη, χωρίς εξουσία, χωρίς τίποτα.



halkidona.gr: Ακούστηκαν διάφορα για το Δημαρχιακό Μέγαρο. Μπορείτε λίγο να μας ξεκαθα- ρίσετε κάποιες καταστάσεις;



Διάκος: Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Έχουμε την πληροφόρηση όμως ότι έχει σταματήσει για αρκετό χρονικό διάστημα η συνέχιση των εργασιών.



Ψαρρός: Τα χρήματα αυτά έχουν πάει κάπου αλλού.



Διάκος: Τα χρήματα από το πρόγραμμα “Θησέας” ήταν περίπου 4 εκ.



Ψαρρός: 4.5 Γιάννη.



Διάκος: Ήταν και 1.5 εκ. επιπλέον από το ΕΠΤΑ, αλλά επειδή δεν ξεκίνησε το έργο έγκαιρα -μέχρι το τέλος του 2006- τα χρήματα του ΕΠΤΑ χάθηκαν. Όπως και να ‘χει σήμερα, με τα χρήματα που έμειναν για το έργο, υπάρχει οικονομικό έλλειμμα και γι’ αυτό, όπως είπα και στην αρχή, το έργο αυτό σταμάτησε. Βέβαια δεν μπορούμε να το καταγγείλουμε επισήμως αν δεν ενημερω- θούμε πρώτα υπεύθυνα από την δημοτική αρχή. Το σίγουρο όμως είναι ότι κάτι γίνεται εκεί και αυτό αποτελεί ένα ερωτηματικό για εμάς. Δεν θέλω να πιστεύω ότι έχουμε πάρει χρήματα για το έργο και έχουν δοθεί σε μισθοδοσίες. Θα ήταν τραγικό.



halkidona.gr: Σας ευχαριστώ πολύ.

http://www.halkidona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου